tiistai 14. huhtikuuta 2020

Etäopiskelun hyvät ja huonot puolet

Sain edelliseen postaukseen kommentin, jossa haluttiin kuulla etäopetuksesta ja kuinka meille on järjestetty esim. uintia ja luistelua. Niille jotka eivät tiedä, opiskelen siis tällä hetkellä Varalan urheiluopistossa liikunnanohjauksen peruskurssilla, joka valmistaa esim. pääsykokeisiin. Opiskelumme muuttui etäopetukseksi kuukausi sitten ja näillä näkymin jatkuu etäopiskeluna loppuun asti, mikä on sääli, sillä olisin ainakin itse halunnut olla koulussa opiskelemassa näitä asioita enkä tietokoneen ääressä..Hyviä puolia tässä etänä opiskelussa on se, että voit herätä vain hetkenä aiemmin kuin tunnin olisi tarkoitus alkaa. Voit näyttää ihan miltä tahansa (ei sillä kyllä muutenkaan itselleni ole ollut kauhean paljon merkitystä), voit syödä samalla aamupalaa kun kuuntelet luentoa. Osa tunneista saatiin kuitenkin aika hyvin järjestymään myös näin etänä, kuten telinevoimistelu ja ryhmäliikunta. Teimme itse harjoitteita kotoa käsin, esim. käsilläseisontaharjoituksia telinevoimistelussa ja ryhmäliikunnan osalta olemme harjoitelleet ohjausta pienryhmissä teamsin kautta, sekä osallistuneet Elixian tarjoamiin live ryhmäliikuntatunteihin ja tehneet harjoituksia online-trainingin kautta. Isona hyvänä puolena mainittakoon myös se, että ehdimme tehdä reissun Ylläkselle! Yleensä se järjestetään vasta näin myöhemmin keväällä. 

Huonoina puolina taas näen tässä sen, että aika toiminnallinen kurssi on kyseessä. Kesää kohti kun mennään, alkaisi meillä mm. pesäpallo, jalkapallo, suunnistus ja yleisurheilu. Toki näitä kaikkia voi harjoitella itsenäisestikin, mutta ei se ole sama asia. Meillä oli ja on ihan huippu ryhmä ja olisi kiva kokea nämä kaikki asiat yhdessä. Onneksi meille ollaan kuitenkin järjestämässä kesän jälkeen elokuulle yhteinen päivä Varalaan, jolloin pääsemme mm. flowparkiin yhdessä. Etäopiskelun huonoja puolia ovat myös se, että meillä jäi kesken itselleni ainakin mielenkiintoinen ja opettavainen kurssi - uinti. Sitä on hieman hankalaa opiskella kotoa käsin.. Toki sitten kun uimahallit taas aukeavat, voi uintia mennä harjoittelemaan itsenäisesti näiden oppien pohjalta, mitä olemme saaneet. Emme kuitenkaan kuivaharjoitelleet uintia olohuoneessa, hah! Teimme ryhmätöitä asiaan liittyvistä aiheista ja katsoimme videoita. Ikävöin myös luokkakavereita ja Varalan ruokia! 
Kaikesta kuitenkin ollaan selvitty, vaikka etänä ollaankin oltu. Välillä motivaatio on ollut kadoksissa, välillä olen nukkunut luentojen ohi, kun taas välillä olen virtaa täynnä ja motivaatio opiskelua kohtaan on huipussaan. Enää kuukausi jäljellä, ja sitten pitäisi palata takaisin työelämän pariin. Toivon, että syksyllä puhaltavat taas uudet tuulet ja saisin opiskelupaikan sieltä, minne olen hakenut.

Mukavaa viikkoa!
- EmiliaEi kommentteja:

Lähetä kommentti