sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Nyt kun mun valmistautuminen häämöttää jo ihan nurkan takana, on mieleen noussut kysymys että mitä seuraavaksi. Haenko vielä opiskelemaan? Etsinkö töitä? Lähdenkö aupairiksi? Nämä ovat ne kysymykset, joita mä oon viimeiset kuukaudet pyöritellyt päässäni ja miettinyt, että mitä ihmettä mä oikein haluan tulevaisuudelta.

Opiskelu ei sinänsä innosta enää näin monen vuoden opiskelujen jälkeen, mutta silti mulla olisi monta alaa, mitä mä voisin vielä opiskella. Liikunnanohjaaja ammattikorkeassa, luokanopettaja yliopistossa ja vaikka mitä muuta. Pääsykokeisiin mä en kuitenkaan ehkä jaksaisi keskittyä ihan sata prosenttisesti rankan opiskeluvuoden jälkeen, joten voi olla että mä ehkä jatkan opiskeluja sitten hamassa tulevaisuudessa. Töiden etsintä mulla on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Mulla on kova halu jo päästä muuttamaan omaan kämppään ja alkaa rakentaa omaa pientä kotia. Mulla on lähes kaikki huonekalut, mitä tuun tarvitsemaan mun ensimmäisessä asunnossa. Työt mahdollistaisi sen, että saisin alkaa etsimään asuntoa ja aloittaa aikuisen elämää! Se on samalla kivaa, mutta kuitenkin niin uutta ja jännittävää. Oman alan töitä mä ehdottomasti kuitenkin haluaisin, ja kyllä niitä työpaikkoja näyttää olevan ihan tarjollakin. Mulla ei kuitenkaan ole mitään ehdotonta EI kaupunkia vaan olen kyllä valmis muuttamaan töiden perässä sinne, mistä niitä mulle tarjottaisiin. 

Töitä ehtii kuitenkin tehdä elämässä vaikka kuinka monta vuotta, ja tähän elämän vaiheeseen yksi sopiva vaihtoehto olisi aupair vuosi jossain päin maailmaa. Mullahan ei ole siis tällä hetkellä kämppää, mikä sitoisi mua millään tavalla. Mulla ei ole kesäkuun jälkeen enää opintoja jäljellä. Eikä mulla ole vielä kesätöitäkään tiedossa. Mä oon löytänyt muutaman hyvän perhevaihtoehdon, joka voisi sopia mulle, mutta ongelmana mulla on se, että mä haluaisin kovasti tehdä niitä oman alan töitä! Oon yrittänyt kysellä kavereiden ja muiden aikuisten mielipiteitä asiasta, mutta oon saanut myös tosi ristiriitaisia vastauksia. Osa kannustaa ehdottomasti lähtemään ulkomaille ja osa taas kannustaa työn tekoon. Aupair kokemus varmasti kasvattaisi mua ihmisenä ja opettaisi mulle uusia asioita. 

Mulle ei kuitenkaan nyt ole oikein mikään selvää mitä tulevaisuudeltani haluan vaikka oon yrittänyt listata asioiden positiivisia ja negatiivisia puolia. Kysynkin siis teiltä, mitä itse tekisitte mun tilanteessa? Onko joku ollut aupairina ja voisi jakaa kokemuksensa? 

2 kommenttia:

 1. Mitä sydämesi sanoo, kun ajattelet vaihtoehtoja? Missä kohdassa kehoasi tuntuu ilo, suru tai ahdistus? Kun tiedät sen, osaat myös paremmin "lukea" tuntemuksesi vaihtoehtojen suhteen. Voit myös kysyä itseltäsi, tahdonko. Tahdonko tehdä töitä? Tahdonko lähteä ulkomaille? Intuitio?

  Olin itse niin arka nuorena, että en voinut kuvitellakaan lähteväni kotoa mihinkään :-)
  Myöhemmin se on vähän harmittanut, kun sitten ei enää ollutkaan mahdollisuutta. Reissaamaan olen kyllä päässyt, mutta kielitaitoni ja uskallukseni kielen käyttämiseen olisi varmasti toista luokkaa kuin mitä se nykyään on.

  Jos en ota huomioon noita sinun omia tuntemuksiasi, niin kannustan kyllä lähtemään katsomaan maailmaa. Oli kokemus hyvä tai huono, niin se todellakin kasvattaa sinua, pohdit omaa itseäsi, arvojasi sekä motiivejasi ja saat valtavasti eväitä tulevaisuutta varten.
  Eikä se vuosi huonolta näytä cv:n sivuillakaan :-)

  VastaaPoista
 2. Luettuani ajatuksesi, olet minusta riveilläsi sanoittanut sen mitä aika selvästi tahdot. Itse kuulen tekstistäsi sen, että haluat tehdä alasi töitä, löytää oman asunnon ja elää itsenäistä elämää. Au pair- kokemuksia on kuulemani mukaan monenlaisia; onnistuneita ja vähemmän onnistuneita. Itse pyytäisin iltarukouksessa johdatusta valintaan ja tekisin varmaan jonkun vuoden alani töitä saadakseni työkokemusta. Jos au pair kutkuttelisi vielä sen jälkeen, miettisin sitä uudelleen tai muuttaisin sen esim. muotoon työntekijän vaihdos jonkun ulkomaalaisen saman alan ammattilaisen kanssa. Pohdiskele onko au pairina toimiminen juuri sitä työtä mitä haet vai toteutuuko au pair vuoteen liitetyt toiveet jossakin muussakin muodossa, kuten matkustelussa tai esim. vapaaehtoistyössä ulkomailla joskus? Vai lykkäisikö au pair vuosi lopullista itsenäistymistä ja yksin elämistä vielä vuodella? Kuulostele motiivejasi, toiveitasi ja tunteitasi rauhassa. Uskon, että oikea ratkaisu kypsyy poimittavaksi :)

  VastaaPoista